Onlinekurser & Utbildningar

Önskar du att din hund kunde ha en längre och fluffigare päls utan att det blir tovigt? Springer din hund i väg när du tar fram borsten? Hur ofta får man bada sin hund? Borstar och borstar men tovorna uppstår ändå? Får man bada med tovor eller blir det mer? Varför är det så viktigt att föna?

Frågorna är många och jag kommer besvara alla!

Jag kommer lära ut alla tips & trix jag använder mig av för att minska slitage på pälsen, minska tiden på pälsvården och visa hur kul och mysigt de kan vara. Många upplever pälsvård som väldigt svår eller så kanske man inte ens vet att hunden har tovor. Man får många olika råd på tex på nätet och div forum och tyvärr är det många som lär sig fel för man inte få en bild av helheten. Detta gör att hunden får mer tovor. Vänd dig i stället till experterna som vårdar och hanterar päls dagarna i ända, professionella hundfrisörer!
Pälsvård ska vara enkelt, inte ta för lång tid och framför allt en mysig stund mellan dig och din hund!

Se Pälsvårdskursen här

Jag har frågat många kunder vad de fick för utbildning eller råd från sin uppfödare när de hämtade hem sin valp. En del fick rådet att bara borsta igenom pälsen varje dag, eller tips på verktyg. Många fick inget råd alls. Till en början kanske man inte alls tror att en päls är så svår att sköta men när valpen börjar få längre och längre päls inser man att det är mer jobb än vad man tror, sen går det utför men tovor, sliten och tovig päls och en hund som springer och gömmer sig när man plockar fram borsten. Känner du igen dig?

Egentligen är det inte så svårt om man vet HUR man ska göra och hur viktigt det är med rätt redskap och produkter. Jag jobbar dagligen med pälsvård med olika typer av pälsar och är alltid hungrig på ny kunskap. Jag har lärt mig mycket och min ambition är att lära ut detta till så många som möjligt. Om hundägare får lärdom om hur lätt och kul pälsvård faktiskt kan vara så kommer fler hundar slippa smärtsamma tovor och faktiskt tycka borstning och hantering faktiskt är mysigt och inte en tråkig och obehaglig upplevelse. En win win för både, hundägare, frisören men framför allt för hunden!
Se kursen som en investering, både i tid och kunskap och framför allt för din hunds bästa!

Om kursen:

Ni går kursen precis när ni vill, har tid och lust!
Kursen är på ca 2,5 timme. Endast filmer uppdelat i kapitel.
Från inköpsdatum har ni tillgång till den i 30 dagar.
Kursen innefattar inte klippning och frisering. Inte heller genomgång av strävhåriga raser.
Vi går igenom pälsar på både ”klippraser” och dubbelpäls.

499kr inkl moms

Här hittar du Pälsvårdskursen

När jag var klar med min utbildning kände jag mig inte helt redo att börja jobba som frisör. Det var mycket jag var osäker på. Jag hade till och med fått lärt mig vissa saker fel och vissa väsentliga moment inte alls. Många frisörer upplever som jag att utbildningarna har stora bristningar. Jag önskade då att jag hade hittat någon som jag kunde få hjälp av. Ständigt var jag på jakt efter kurser/seminarier och letade mycket information och videos på nätet för att lära mig mer för att bli säkrare i yrket.

Jag kommer till din salong och ger dig guidning i ditt arbete med hundarna och frisyrer, ge dig konkreta tips på hur du kan utveckla din verksamhet både ekonomiskt och mer funktionellt.

Jag har besökt flera olika salonger runt om i Sverige. De har fått en riktigt energi boost och kickstartat sina verksamheter med nya tankesätt och nya planer som har tagit deras salonger till en ny nivå! Du kanske är ny i yrket eller har hållt igång i flera år men känner att du vill få hjälp med hur du kan lyfta din salong ännu mer. Tveka inte att höra av dig!

Fördelen med att jag besöker dig är att du inte tappar hela din dagsinkomst och jag har lättare att få en bild av salongen som helhet. Vi hjälps åt att bada, föna & klippa 2 hundar, där jag visar alla mina knep & trix och det du önskar bli bättre på!

Heldag 6000kr inkl moms/person. Resekostnad och ev boende tillkommer.

Ett tips! Gå ihop fler frisörer för rabatt. Skicka en offert förfrågan till info@epicdog.se

Har du ambition att klippa din hund själv men inte riktigt vet hur, eller klipper du redan din hund själv och vill få lite med guidning i teknik och effektivitet?

Du och din hund kommer till min salong och vi hjälps åt att genomföra alla momenten som bad, fön och klipp. För att du ska få ut så mycket som möjligt är det viktigt att din hund är trygg och bekväm med alla momenten, samt att stå på bord och bli hanterad av en ny person.

Vi kommer gå igenom grunderna i klippning och gå igenom olika maskiner och saxar. Du får med dig viktig information och en kortare sammanfattning av genomgången hem.

Tid: ca 2,5 timme Pris: 1500kr för lektion + kostnad för din hunds klippning se under “vanliga frågor”

Viktigt! Se till att din hund är utvilad inför besöket

Fler och fler hör av sig till mig och går i tankar att utbilda sig till hundfrisör, det gläder mig oerhört att jag har kunnat inspirerar och sprida glädjen i mitt arbete till att fler vill bli hundfrisörer! Det är ett underskott på frisörer runt om hela landet och vi behöver bli fler som brinner för att jobba med pälsvård och hundens välmående i fokus.

Frågor som jag oftast får är: Vart finns bra utbildningar? Vad krävs för att starta eget? Vad kostar det med utbildning inkl utrustning? Hur lång tid brukar det ta innan man kan ta ut en lön? AB eller enskild firma? Vad är viktigast att tänka på? Och många många fler frågor.

Även jag har gått på nitar som jag tagit lärdom av men också hela tiden strävat efter ett så hållbart företagande som möjligt och har aldrig varit nöjd med lagom. Ekonomi, planering/schemaläggning, kundrelationer, egna värderingar och värdgrund, marknadsföring, sociala medier och det viktigaste: tid, energi & glädje.

Därför har jag nu skapat en till tjänst där du och jag kan prata om allt viktigt man bör tänka på  och mina bästa tips för att inte hamna i för många uppförsbackar och hur man lyckas med en långsiktigt och hållbart företag.      Vi ses över ett digitalt möte möte via Zoom ca 1-1,5 timma.

899 kr inkl moms /tim inkl en sammanfattning i form av dokument vad vi gått igenom.

För att boka ett möte kontakta Petra på info@epicdog.se

Del 1 med start Söndagen den 4 juni kl 17:00

Vill du vara med på resan att förändra vår bransch till de bättre? Öka välmående för oss och hos hundarna. Få mer energi, glädje, självförtroende och mer pengar i plånboken? Få mer struktur och balans i ditt arbete innan energin tar slut.

Alla har en vision och en bild hur det är att vara egen men många frisörer hamna i en osund spiral och har svårt att ta sig ur (även jag har varit där). Vi prioriterar inte längre fördelarna att vara egen utan vi jobbar på och tappar helt bort våra mål, visioner och tillslut börjar energi och orken sina.

Vi ses via Zoom ca 3,5 timma. Max 7 deltagare per föreläsning för att hinna med frågor och diskussioner.

Kursen innehåll i korthet:

  • Varför så viktigt med god kundrelation, nyckeln till allt.
  • Förstå vikten av att vara egen företagare & sina valmöjligheter
  • Vikten av ärlighet
  • Konkreta tips i kniviga situationer
  • Hantering & hundens känsla
  • Hållbar arbetssituation
  • Minimera stress
  • Hur jag gjort för att nå mina mål
  • Prissättning

Alla som gått föreläsningen får även gå pälsvårdkusen online gratis. Även tillgång till en sluten FB grupp där vi kan fortsätta peppa och dela med oss av våra nya målsättningar och framgångar. Epic Dog Community

Nya datum släpps efter efterfrågan, anmäl ditt intresse till info@epicdog.se

1100 kr inkl moms

Anmälan är bindande, betalas via Swish eller faktura

Har du gått någon av mina föreläsningar eller utbildningar och känner att du vill ha mer personlig guidning eller hjälp kring något mer specifikt?

Jag brinner något enormt att att hjälpa andra och dela med mig av min kunskap och erfarenhet både till privatpersoner och företagare!

Skicka din förfrågan till info@epicdog.se och sedan ses vi över zoom!

899kr inkl moms första timmen. – 15%  på övrig påbörjad timme